whatsapp.svg
whatsapp direct +31184601233
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Banden

Natuurlijk kunt u bij Bosch Car service Auto Roest bv terecht voor alle banden, deze worden op de juiste manier en met uiterste zorg gemonteerd. Ook uitbalanceren doen we volledig electronisch en zal uw rijcomfort verhogen.

Wanneer moet u een band vervangen?
Er zijn drie belangrijke factoren: leeftijd, profieldiepte en eventuele schade. Inspecteer regelmatig uw banden - minstens één keer per maand. De meeste banden hebben profieldieptestrepen - strips harde rubber die alleen zichtbaar zijn als de profieldiepte de grens voor veilig rijden overschreden heeft, meestal 1,6 mm. Banden van meer dan 10 jaar oud moet u ook vervangen, zelfs als de profieldiepte nog voldoende is.

Controleer uw profielen ook op abnormale slijtage, want die wijzen meestal op andere problemen met uw banden of voertuig. Vervang de banden ook als er bulten of blaren op de zijkant zit. De band kan uiteindelijk stuk gaan en dit kan gevaarlijk zijn.

Hoe belangrijk is de juiste bandenspanning?
Het gewicht van een voertuig wordt niet uitsluitend gedragen door de banden, de lucht erin speelt ook een belangrijke rol. Het veiligheidsrisico neemt toe met elke rit als de bandenspanning te laag is:
- De remafstand wordt onnodig lang.
- Er is een verhoogd risico op bandenschade door extreme warmteopwekking.
- Het brandstofverbruik neemt toe door de grotere rolweerstand.

Onze werkplaats services

Topwerkplaats voor
auto-onderhoud, reparaties en upgrades. Vertrouw op ons voor zorgeloos rijplezier.

Laat van je horen
als je vragen hebt!

Morgen Internet - Zorgeloos website